Magere maaltijd recepten

Magere Recepten voor de Avondmaaltijd

Tonijn met ansjovissaus ( 4 pers.)

2 blikjes tonijn in groenten
1 theel. Mosterd  / 1 theel. Margarine  / 3 theel. Ansjovispasta  / 1 eetl. Tomatenketchup
1 teentje knoflook / dille, oregano

Meng alle ingrediënten door elkaar. Serveren met per persoon 2 groentelepels macaroni en een verse salade.

Vis met fruit

400 gr. Kabeljauw
2 theel. mosterd / 1 eetlepel citroensap
1 appel & 1 banaan / 1 mandarijntje & 1 sinaasappel
zout, peper

Oven voorverwarmen op 200 graden. Wrijf de vis in met peper, zout en mosterd, citroensap en leg hem in een ovenschaal. Verdeel het fruit in partjes en pers de sinaasappel uit. Leg het fruit op de vis en schenk het sinaasappelsap erover. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Laat de vis in ongeveer 20 minuten gaar worden. Serveren met bv. zilvervliesrijst en een salade.

Vis in folie

1 ui & 2 tomaten
200 gr. Champignons
400 gr. Vis
peper, zout, tijm
10 gr. Margarine
citroensap

Leg de vis op de folie (doffe kant naar buiten). Peper en zout erop. Daarna uienringen en plakjes tomaat. Dan de champignons en besprenkelen met citroensap. Dan wat tijm en de margarine. De pakketjes goed dichtvouwen en in het midden van een voorverwarmde oven(200 gr.) gaar laten worden. Serveren met een gekookte aardappel en rauwkost.

Indische vis- en groenteschotel

1 theel. Olie
1 bami groentepakket
1 mespunt koenjit
1 mespunt gemberpoeder
2 eetl. ketjap
400 gr. kabeljauw of koolvis

Verhit de olie en bak de bamigroenten. Voeg de kruiden en ketjap toe. Eventueel wat water toevoegen. 10 min. laten stoven. Vis in stukken snijden en na 5 min. samen met de taugé uit het pakket toevoegen. Serveren met zilvervliesrijst.

Maaltijdsalade met kip

2 ons kiprollade(vleeswaar)
2 sinaasappels
4 struikjes witlof citroensap,
peper en zout
4 augurken
3 eetl. Slasaus
3 eetl. Yoghurt
1 theel. kerrie
bieslook

Snijd de kiprollade in reepjes en de sinaasappel in blokjes. Snijd de witlof in smalle reepjes en druppel er wat citroensap over. Snijd de augurken fijn. Maak een sausje van de slasaus, yoghurt, peper, zout, kerrie en bieslook. Meng alle ingrediënten. Eventueel een volkorenboterham erbij serveren.

Kipfilet met ananas

300 gr. kipfilet
peper, zout,
1 ui
1 teentje knoflook
10 gr. margarine
2 eetl. Ketjap
1 dl. Melk
4 schijven ananas met sap

Bak de kipfilet aan in de boter. Ui en knoflook toevoegen. Dan kipfilet peperen en zouten. Ketjap, melk en ananassap toevoegen en 5 min. zachtjes laten koken. Ananas in blokjes toevoegen en de saus binden met wat maïzena. Lekker met rijst.

Franse roereieren

1 ui
1 paprika
2 tomaten
10 gr. boter,
peper, zout,
basilicum
4 eieren
4 eetl. melk

Bak de groenten zachtjes in 5 min. gaar. Peper, zout en basilicum erbij doen. Klop de eieren los met de melk en schep de eimassa door de groenten. Laat het ei onder voortdurend roeren stollen. Serveren met een salade en een gekookte aardappel.

Kantonese zeesalade

Gemengde sla
1 blikje bamboespruiten wat geraspte wortel
2 theel. olie
150 gr. champignons(even aanbakken)
1 blikje krab of krabsticks

Kantonese dressing
1 eetl. Sliert uitjes
1 halve theel. Gemberpoeder
1 theel. Sesamolie
1 theel. Honing
2 eetl. Citroensap
2 eetl. Olie
1 theel. Tomatenketchup
1 eetl. ketjap
wat zout

Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar. Meng vlak voor het opdienen ook de ingrediënten van de salade door elkaar. Dressing over de salade gieten.

 

Een reactie plaatsen

Top
0

Your Cart