X

Stressvrije voeding = stressvrij eten

30 keer kauwen werd toch vroeger altijd gezegd? Wie doet dat nu nog? We hebben allemaal haast. Niks stressvrij. Het moet snel naar binnen gewerkt worden. Eigenlijk werk je dan een grote brok stress naar binnen. Dat veroorzaakt weer nieuwe stress in je lichaam want je maag moet veel harder zijn best doen doordat jij het niet goed hebt vermalen.

Als je rustig eet, hebben je mondsappen de tijd om zich te vermengen met het voedsel, waardoor een deel van de voeding in de mond al kan afbreken, nog voordat het verder afgebroken wordt in de maag.

Stressvrije voeding, wat is dat?

Als je stress wilt afbouwen tijdens het eten, door er eens rustig voor te gaan zitten, heb je al een goede basis. Maar wat denk je van de stress in onze voeding? Stress in voeding? Ja, je leest het goed, voedsel kan ons stress bezorgen!

Stressvrij vlees

Wat dacht je bijvoorbeeld van ons vlees? Onze vleesproductie wordt met hoog tempo opgevoerd, gemanipuleerd, zodanig dat wij zo snel mogelijk een soort van “volwassen” kip op ons bord krijgen van slechts enkele tientallen dagen oud. Tja, je hóeft geen kip of ander vlees te eten, om gezond te blijven. Het vereist alleen een stukje uitzoekwerk zodat je toch aan een gezonde portie eiwitten komt. Nou goed, vegetariër of veganist zijn is niet voor iedereen weggelegd, dus als het dan toch niet te missen is, neem dan vlees dat komt van een dier dat de tijd heeft gehad om te groeien en vrij rond te huppelen en snuffelen. Dan heb je een stukje vlees waarin weinig stress zit. Want ja, stress wordt opgeslagen in onze spieren. Dat voel je dan wel eens in je schouders of ergens anders. Met dieren is dat gelijk zo. Ofwel, je eet een lekker gespierd stukje vlees, waarin een grote portie stress is opgeslagen. Dit kost je lijf veel energie, om het vervolgens geschikt te maken voor jou. Bepaalde organen in het lichaam zoals de milt, houden zich hier energetisch mee bezig.

Stressvrije groenten

En natuurlijk, zo geldt dit ook voor het eten van groenten. Groenten en planten waar veel gifstoffen overheen zijn gegaan, hebben bepaald geen stressvrij leven gehad. Met kunstmatige mest wordt ook nog eens de groeitijd versneld. De biologische klok van de groente wordt beïnvloed door lampen in kassen.

Dat wat er op je bord uitziet als een heerlijk vers stukje groente, een glimmende tomaat bijvoorbeeld, kan onder hevige stress druk zijn opgegroeid, soms bijgevoed met glansmiddel.

Tijd voor groei

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Waar het in de kern om gaat is dat wanneer je dan toch hard wil werken, je niet goedkope stressvolle producten moet eten, maar juist je lichaam moet voeden met gezonde, natuurlijke bouwstoffen. Organische groenten, biologisch vlees, scharrel kip, voedsel dat de tijd kreeg om te groeien. Bovenal, neem de tijd voor je eten. Daarmee bouw je al enorm veel stress af. Dat is stressvrij eten.

Herbalife maaltijdvervanger en stressvrij eten

Wil je dan toch als een raket eten, zorg dan voor de meest optimale voeding. Herbalife Formule 1 is de nummer 1 maaltijd vervanger, waarmee je je lichaam optimale voeding geeft in een hele compacte en snel opneembare vorm. Neem Herbalife als ontbijt shake en start de dag fit en energiek!

Meditatie

Een van de meest succesvolle manieren om stress af te bouwen is meditatie. Mediteren kun je overal doen en iedereen kan het. Als je het lastig vindt om zelf thuis te mediteren, kan geleide meditatie helpen. Je start met een heldere geest aan je dag.

 

Disclaimer: Alle verwijzingen naar gewichtsbeheersing hebben betrekking op het Herbalife Nutrition gewichtsbeheersingsprogramma dat onder andere een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, dagelijks voldoende inname van water, inname van voedingssupplementen indien nodig en voldoende rust omvat. Individuele resultaten zullen verschillen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00